
برای هواوی از دست دادن پشتیبانی گوگل سخت بود. بحران جهانی مربوط به کرونا که مارکت گوشی های هوشمند را تحتتاثیر دادهاست هم کار را سخت تر کرده است. ولی با وجود این مشکلات، هواوی محصولات جدید خودش یعنی سری P40 را عرضه خواهد کرد. مخصوصا هواوی P40 Pro که به نظر میرسد آماده است تا جا پای خود را سفت کند.
گوشی هواوی P40 Pro با یک دوربین اعلاء با سنسور های پیشرفته تر و تمرکز برروی بزرگنمایی اپتیکال و صفحه نمایش ۱۲۰۰p OLED که نرخ رفرش آن ۹۰ هرتز است معرفی شد. حتی هواوی نسخه پیشرفته تر این گوشی با نام P40 Pro Plus را هم معرفی کرده است که دارای بدنه سرامیکی و زوم اپتیکال ۱۰x می باشد.
البته P40 Pro Plus در تابستان عرضه خواهد شد و احتمالا هم نسخه هایی محدود از آن به فروش برسد. پس در حال حاضر تمام تمرکز رسانه ها برروی P40 Pro قرار دارد. با نقد و بررسی گوشی پرچمدار هواوی P40 Pro با مسترربات همراه شوید.

هواوی P40 Pro اولین گوشی از خوانواده هواوی است که دارای نرخ رفرش بالاست. در نمای جلوی گوشی یک عدد نمایشگر منحنی OLED به اندازه ۶.۵۸ اینچ می بینیم که رزولوشن ۱۲۰۰p را با نرخ رفرش ۹۰ هرتز به کاربر ارائه می دهد. حفره پانچ بیضوی شکل بالای گوشی هم دوربین سلفی جدید ۳۲ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار(بالاخره!) و یک عدد سنسور تشخیص عمق را در خود جای داده است. ظاهرا بالاخره هواوی برای رسیدن به تکنولوژی تشخیص چهره سه بعدی کمی از پیکسل های جلوی صفحه را قربانی کرده است.
دوربین اصلی گوشی دقیقا همان چیزی است که کاربران در مورد آن صحبت خواهند کرد. ماژول دوربین دارای یک عدد سنسور ۵۰ مگاپیکسلی با فیلتر RYYB است که عکس هایی با کیفیت ۱۲ مگاپیکسل را ثبت میکند. دوربین اولترا اوید که از میت ۳۰ پرو قرض گرفته شده است هم ۴۰ مگاپیکسلی است که فیلتر RGGB و فوکوس خودکار دارد. دوربین زوم هم بنظر میرسد همانی باشد که در P30 Pro شاهدش بودیم، اما اینبار ۱۲ مگاپیکسل با زوم ۵x اپنیکال و فیلتر RYYB که باعث میشود نور بیشتری در شب ثبت شود. و در آخر، یک عدد سنسور تشخیص عمق ToF که باعث میشود گرفتن پرتره لذتبخشتر شود.
پردازنده جدید کایرین ۹۹۰ هم فرمانده گوشی P40 Pro است. باطری ۴۲۰۰ میلی آمپری که دقیقا همانی است که در نسل قبلی استفاده شده بود هم وظیفه شارژدهی را بر عهده دارد.
مشخصات هواوی P40 Pro – پی ۴۰ پرو:
- بدنه گوشی: نمای جلو و پشت گوشی از جنس شیشه، فریم آلومینیومی؛ دارای گواهینامه IP68 و ضد آب و گرد و غبار
- صفحه نمایش: ۶.۵۸ اینچ، OLED، با رزولوشن ۱۲۰۰ در ۲۶۴۰ پیکسل (۴۴۰ppi)؛ HDR10
- پردازنده: کایرین ۹۹۰ ۵G، هشت هسته ای، پردازنده گرافیکی Mali-G76
- حافظه: ۸ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت حافظه ذخیره سازی UFS3.0 – قابلیت افزایش با nanoSD
- سیستم عامل و رابط کاربری: اندروید ۱۰، EMUI 10.1
- دوربین عقب: اصلی: ۵۰ مگاپیکسل(فیلتر RYYB) با دهانه لنز f/1.8؛ تله فوتو: ۸ مگاپیکسل( فیلتر RYYB) با پریسکوپ ۱۲۵ میلی متر، ۵x زوم اپنیکال و ۱۰x زوم هایبرید؛ اولترا واید: ۴۰ مگاپیکسل(فیلتر RGGB)، با دهانه لنز f/1.8 و ۱۸ میلی متری؛ دوربین تشخیص عمق ToF؛ قابلیت فیلمبرداری ۴K در ۶۰ فریم بر ثانیه، ۷۲۰p در ۷۶۸۰ فریم بر ثانیه.
- دوربین جلو: ۳۲ مگاپیکسل، f/2.2؛ دوربین تشخیص عمق ToF
- باطری: ۴۲۰۰ میلیآمپر، سوپر شارژ ۴۰ وات، شارژ وایرلس ۲۷ وات، شارژ معکوس
- امنیت: سنسور اثر انگشت(زیر صفحه نمایش، اپنیکال)، تشخیص چهره سه بعدی
- ارتباطات: ۵G/4G/3G/GSM؛ دو سیم کارت، وای فای ۶ پلاس، بلوتوث ۵.۱، NFC، پورت USB-C
- متفرقه: مادون قرمز، صفحه نمایش اکوستیک در نقش اسپیکر مکالمه، اسپیکر صدا در پایین گوشی
نبود پشتیبانی و سرویس های گوگل برای این گوشی سوالات زیادی را بر انگیخته است که اگر تا آخر نقد و بررسی با ما همراه شوید احتمالا به جواب خواهید رسید.
طراحی

طبق آنچیزهایی که هواوی راجع به گوشی P40 Pro می گوید، طراحی این گوشی بر پایه دو اصل است: سادگی و مینیمالیسم. اولین چیزی که توجه ما را در ظاهر این گوشی به خودش جلبکرد، صفحه نمایش انحنادار و موجیشکل بودن فریم آلومنیومی آن بود. همه ی طرف های نمایشگر انحنا دارد و به فریم سرریز میشود.

گوشی هواوی پی ۴۰ پرو نمونه کامل و خوبِ استادی هواوی در ساخت و طراحی است. هواوی سابقه خوبی در طراحی و ساخت گوشی های زیبا و با جزئیات دقیق دارد که در گوشی پرچمدار ۲۰۲۰ خود هم انتظار آن را داشتیم. پرچمدار چدید هواوی ضد آب است، صفحه نمایش چشم نواز انحنادار دارد و فریم موجیشکل آن هم بسیار زیبا است. نمای پشت گوشی هم که جای ماژول دوربین است و طراحی خوبی هم دارد.

گوشی هواوی P40 Pro در رنگ های “آبیِ دریایعمیق”، “سیاه” و “سفید یخی” عرضه می شود. هر سه مدل ساختی براق دارند، ولی هواوی قرار است P40 Pro را در رنگ های “شبنم نقرهای” و “طلایسرخ” برای دوست داران گوشی های مات هم عرضه کند.
جلوی گوشی کاملا در اختیار نمایشگر است. پنل لبه به لبه این گوشی در چهار طرف گوشی کشیده شده است ولی انحنای گوشی به اندازه آن چیزی که در میت ۳۰ پرو دیده بودیم شارپ نیست. صفحه نمایش از نسل جدید OLED است و رزولوشن ۱۲۰۰ در ۲۶۴۰ را با نرخ رفرش ۹۰ هرتز ارائه می دهد.

ناچ این گوشی بیضوی شکل است. این ناچ، دوربین سلفی ۲۳ مگاپیکسلی را که مجهز به فوکوس خودکار است، یک عدد دوربین تشخیص عمق ToF، مادون قرمز و سنسور تشخیص نور محیط را در خود جای داده است. هیچگونه LED برای نشان دادن اعلام ها وجود ندارد، پس برای دیدن اعلام ها باید از ویژگی “صفحه نمایش همیشه روشن” استفاده کنید.
اسپیکر مکالمه را نمیتوانید در هیچجای P40 Pro ببینید. این گوشی همانند P30 Pro و Mate 30 Pro با استفاده از لرزش نمایشگر تولید صدا می کند که بنظرمان خوب است. البته از این ویژگی نمیتوان به عنوان اسپیکر اصلی( اسپیکر صدا) استفاده کرد، به همین دلیل یک عدد اسپیکر اصلی هم در پایین گوشی تعبیه شده است.

یک چیز دیگر که در نمای جلویی گوشی از دیده ها پنهان است، اسکنر اثر انگشت اپتیکال گوشی است. از P30 Pro اسکنر اثر انگشت پیشرفت به خود دیده است. هم اندازه آن افزایش داشته و هم سرعت آن ۳۰ درصد بیشتر شده است. ما دو سه روزی از آن استفاده کردیم و حقیقتا سرعت و دقت خوبی دارد. به محض اینکه مکان مورد نظر را لمس می کنیم اسکنر به کار می افتد.

پشت گوشی جایی است که ماژول دوربین در آنجا قرار دارد. هواوی به طراحی این ماژول افتخار میکند. این ماژول لبه های تیزی ندارد و برآمدگی جذاب و زیبایی دارد. هرچند باعث میشود گوشی از زمین فاصله بگیرد.
درون ماژول دوربین، یک عدد دوربین ۵۰ مگاپیکسلی، یک عدد دوربین اولترا واید ۴۰ مگاپیکسلی و یک عدد دوربین پریسکوپ ۱۲ مگاپیکسلی یافت می شود. اطراف این سه هم یک عدد دوربین تشخیص عمق ToF، سنسور مادونقرمز، سنسور تشخیص دمای رنگ چند طیفی، یک عدد میکروفن برای ضبط ویدئو و فلش LED دوگانه دیده میشود.
پیشتر به فریم باحال و جذاب اطراف گوشی اشاره کردهبودیم. در بالای گوشی یک عدد میکروفن دیگر برای ضبط ویدئو و حذف نویز و یک عدد مادونقرمز مشاهده میشود. سمت چپ گوشی هیچ چیزی وجود ندارد، درحالی که در سمت راست گوشی دکمه کم و زیاد کردن صدا و کلید پاور قرار دارد.

زیر گوشی جایی است که میتوان اسپیکر اصلی را پیدا کرد. افزون بر این، پورت USB-C و شیار سیم کارت دوگانه هم در همینجا قرار دارد.

باید بگوییم که در دست گرفتن گوشی هواوی پی۴۰ پرو حس اعلاء و خوبی دارد. هر دو مدل براق و مات، زیبا هستند. به لطف انحناهای این گوشی، باعث شده است که حس جمع و جور بودن و باریک بودن به کاربر بدهد. در دست گرفتن گوشی و کار کردن با آن هم راحت تر است.
صفحهنمایش، عمر باطری، اسپیکر
صفحهنمایش انحنادار هواوی P40 Pro دارای نرخ رفرش ۹۰ هرتز است. خبر خوب راجعبه صفحه نمایش اینجاست که این نرخ رفرش را با بالاترین رزولوشن ممکن ارائه میدهد. رزولوشن صفحه نمایش ۱۲۰۰ در ۲۶۴۰ پیکسل است که چگالی آن ۴۴۱ppi می باشد. نسبت ابعاد آن هم ۱۹:۸:۹ است. انحنای این صفحه نمایش تقریبا تا وسط لبه های اطراف گوشی کشیده شدهاست و باعث شده است که این گوشی انحنای بیشتری نسبت به نسل پیشین خود داشته باشد.
ناچ این گوشی هم بزرگ محسوب میشود. که دوربین سلفی، سنسور تشخیص عمق و مادون قرمز را درون خود جای داده است. همچنین سنسور تشخیص نور محیط هم در آنجا دیده می شود. بیضوی بودن آن باعث میشود چشممان زودتر بهش عادت کند، هرچند بودن آن در گوشه صفحه نمایش را دوست نداریم.

طبق تست هایمان، نرخ روشنایی این گوشی در حالت دستی به ۴۲۵ نیت میرسد که تقریبا هم رده صفحه نمایش های OLED سامسونگ است. همچنین وقتی آن را به حالت خودکار تغییر دادیم، نرخ روشنایی به ۵۳۱ نیت رسید.
نمایشگر هواوی پی۴۰ پرو دارای دو حالت برای نشان دادن رنگ است. حالت نرمال و حالت زنده. که بصورت پیشفرض برروی حالت زنده قرار دارد و رنگ ها را شاداب نشان میدهد و دقت رنگ خوبی هم دارد. البته میتوان آن را به حالت نرمال تغییر داد.
عمر باطری
هواوی P40 Pro یک باطری ۴۲۰۰ میلی آمپری از جنس لیتیوم پلیمر را درون کالبد خود میبیند. که همانند P30 Pro است. همچنین این گوشی از شارژر خیلی سریع ۴۰ واتی پشتیبانی می کند. این شارژر باطری خالی را به مدت ۳۰ دقیقه ۸۰ درصد شارژ میکند. شارژ کردن کامل هم ۵۰ دقیقه زمان میبرد.

پشتیبانی از ویژگی شارژ باطری هوشمند یکی از ویژگی های جالب این گوشی است. این ویژگی برای وقتی است که در شب و قبل خواب، گوشی را به شارژ میزنید. بصورت هوشمند سرعت شارژ را کم میکند، جوری که قبل طلوع آفتاب شارژ کامل شود.
افزونبر این، هواوی پی۴۰ پرو از شارژ وایرلس ۲۷ وات هم پشتیبانی می کند. شارژ معکوس هم یکی دیگر از ویژگی های آن است. بعد از فعال کردن آن در تنظیمات، میتوانید با استفاده از گوشی خود ساعت هوشمند و هندزفری بدون سیم خود را شارژ کنید. یا حتی گوشی های دیگر را!
نتیجه های تستِ عمر باطری این گوشی خیلی خوب است. پرچمدار ۲۰۲۰ هواوی می تواند ۱۵ ساعت را در هنگام وبگردی و ۱۸ ساعت را در هنگام تماشای ویدئو دوام بیاورد.
اسپیکر
هواوی پی۴۰ پرو دارای یک اسپیکر تک در لبه ی پایین خود است و بلندی صدای آن “خوب” است. این اسپیکر در فرکانس پایین ضعف دارد ولی در فرکانس های متوسط و بالا خوب عمل می کند.
نرم افزار و عملکرد
هواوی پی۴۰ پرو از رابط کاربری EMUI 10.1 استفاده می کند که برروی اندروید ۱۰ سوار شده است. این رابط کاربری سرویس های گوگل را نداشته و به پلی استور هم دسترسی ندارد. ولی هواوی آن ها را با سرویس های خود جایگزین کرده است. که در موردش صحبت خواهیم کرد.

بیایید اول راجعبه قفل گوشی صحبت کنیم. هم اثر انگشت و هم تشخیص چهره سه بعدی برای این کار تدارک دبده شدهاند که میشود هر دو را در کنار هم استفاده کرد. اسکنر اثر انگشت اپتیکال گوشی سریعترین اسکنر موجود است. به طوری که در زمان لمس صفحه نمایش، قفل گوشی را باز میکند.
به لطف دوربین تشخیص عمق جلوی گوشی قابلیت تشخیص چهره سه بعدی هم بسیار سریع است و حتی در تاریکی هم کار میکند. گاهی اوقات قبل از اینکه بتوانید صفحه نمایش را با انگشت خود لمس کنید، عمل باز کردن گوشی توسط سنسور تشخیص چهره (Face Unlock) انجام میشود.
همچین میتوانید از قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن هم استفاده کنید. تم های مختلفی برای نشان دادن ساعت هم موجود است. البته فعال بودن این ویژگی باعث میشود باطری گوشی سریعتر خالی شود.
در قسمت هوم اسکرین اپلیکیشن های نصب شده و سیستمی را میبینید. در تنظیمات میتوانید بین چیدمان استاندارد و یا چیدمان هوم اسکرین با App Drawer یکی را انتخاب کنید که توانایی انتخاب بین یکی از آنها نکته خوبی است.
جایزین گوگل فید، اپلیکیشنی به اسم Today است که در سمت چپ قرار دارد و در آن، بخش جستجو، مخاطبین مورد علاقه، عکس و … را میتوانید پیدا کنید.

برای خلاص شدن از مزاحمت ناچ میتوانید در تنظیمات، نوار اعلام وضعیت بالای گوشی را به رنگ مشکی در بیاورید. که البته آن هم کمی اذیت کننده است. پیشنهاد ما استفاده از قابلیت حالت شب گوشی یا همان Dark Mode است که باعثمیشود کل گوشی به رنگ تیره در آید. چون صفحه نمایش این گوشی از جنس OLED است، پس رنگ مشکی و تاریک خیلی زیبا بنظر میرسد.
قابلیت نصف کردن صفحه گوشی هم وجود دارد. همچنین میتوان اپلیکیشن ها را بصورت پاپآپ باز کرد. ویژگی پاپآپ را تقریبا اکثر اپلیکیشن ها پشتیبانی میکنند ولی فقط بعضی از اپلیکیشن ها از قابلیت نصف شدن صفحه پیروی میکنند که کمی عجیب است.
گشت و گذار در سیستمعامل هم شبیه چیزی است که در آیفون میبینیم. کشیدن انگشت به بالا برای رفتن به خانه، کشیدن انگشت به سمت بالا و نگهداشتن آن برای تعویض اپلیکیشن و کشیدن انگشت از سمت چپ یا راست به کناره ها برای برگشت به عقب. البته قابلیت انتخاب دکمه های سنتی مجازی که قبلا استفاده میشد هم وجود دارد.
صحبت از ژست های حرکتی شد که باید بگوییم هواوی با استفاده از مادون قرمز جلوی گوشی میتواند قاپیدن، دست تکان دادن و حرکت دست ها را شناسایی کند. برای مثال، با نشان دادن دست ها به شکل قاپیدنِ اشیاء، میتوانید اسکرین شات بگیرید.
از طریق فایل منیجر گوشی که به تازگی آن را Optimiser مینامند، میتوان به میانبر های مختلفی مثل پاک کردن حافظه، تنظیمات باطری، شماره های مسدود شده، آنتی ویروس Avast و مصرف دیتای گوشی دسترسی داشت.
هواوی اپلیکیشن Music خود را هم شخصی سازی کرده است و علاوه بر موزیک هایی که خودتان در حافظه ذخیره کرده اید، میتوان به سرویس اختصاصی موزیک هواوی هم دسترسی داشت.
همین موضوع در مورد اپلیکیشن Video هم صادق است. علاوه بر پخش کردن ویدئو های خود، میتوان به سرویس استریم ویدئوی هواوی که شبیه یوتیوب هست هم دسترسی داشت. هواوی برای محیا کردن محتواهای جذاب دست به شراکت با BBC زده است تا کاربران بتوانند در سرویس ویدئو هواوی، ویدئو های جالب و سرگرم کننده و حتی آموزنده بیابند.
هواوی هنوز نتوانسته است سرویس نقشه خود را لانچ کند که امیدواریم به زودی این اتفاق بیوفتد. و از طرفی چون سرویس های گوگل مخصوصا نقشه آن برای این گوشی پشتیبانی نمیشود، نمیتوان از اپلیکیشن ها و بازی هایی نظیر Pokeman Go و Harry Potter در گوشی خود استفاده کرد؛ چرا که این اپلیکیشن ها از فریمورک لوکیشن گوگل استفاده می کنند.
بخش گالری گوشی هم کاملا اختصاصی شده است. همچنین اپلیکیشن فوق العاده قدرتمند اخصاصی هواوی برای ویرایش عکس هم در گالری تعبیه شده است که قابلیت های بسیاری همچون حذف کردن اشیاء از تصویر را داراست.

پیشتر بارها و بار ها با گفتن این جمله که سرویس های گوگل بصورت پیشفرض بر روی هواوی P40 Pro وجود ندارند سرتان را درد آوردیم. با اینکه هیچوقت شما را تشویق به اینکار نمیکنیم، ولی میتوانید تعدادی از اپلیکیشن های گوگل نظیر Maps، GBoard و مرورگر گوگلکروم را از اینترنت دانلود کرده و نصب کنید. ولی جیمیل و پلی استور بدون پشتیبانی Play Service کار نخواهند کرد.
دستیار صوتی جدید هواوی که Celia نام دارد، فعلا در مارکت هایی خاص نظیر بریتانیا، فرانسه، اسپانیا، شیلی، مکزیک و کلمبیا فعال است. و تا الان زبان هایی نظیر انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی را پشتیبانی میکند. Celia کارهایی محدود نظیر شماره گیری و یا فرستادن پیام به مخاطب، اضافه کردن رویداد به تقویم و ترجمه را انجام میدهد. همچنین، اطلاعاتی نظیر آب و هوا، تنظیم کردن آلارم و چند امکان محدود دیگر را هم انجام میدهد. امکانات بیشتر قرار است در آینده و طی آپدیت های مختلف اضافه شوند.
هواوی همچنین با یک موتور جستجوی اروپایی به نام Qwant هم همکاری میکند که موتور جستجوی پیشفرض در مرورگر هواوی P40 Pro خواهد بود. افزونبر این، هواوی نسخه مشابه فیس تایم اپل را به گوشی های خود آورده است که MeeTime نام دارد. این اپلیکیشن قابلیت تماس ویدئویی و صوتی را از طریق اینترنت فراهم میکند. این اپلیکشن با گوشی میت ۳۰ پرو لانچ شد که تا الان حدود ۸۰ میلیون کاربر فعال دارد.
حالا بیاید راجع به فروشگاه اپلیکیشن ها صحبت کنیم. جایگزین پلی استور فروشگاهی است که هواوی آن را App Gallery نامیده است. تعدادی اپلیکیشن وجود دارند و بقیه نه!

همچنین میتوان با استفاده از اپلیکیشن Phone clone app که کارش کپی همه چیز از گوشی قدیمی به گوشی جدید است، اپلیکیشن هایی نظیر اپلیکیشن بانک ها را به گوشی خود آورد. البته عیبش این است که از آپدیت خودکار محروم میشوید.
افزون بر این میتوان از فروشگاه های غیر رسمی مثل کافه بازار، مایکت و ایران اپس استفاده کرد. این فروشگاهها اکثر اپلیکیشنها را در خود دارند که ممکن است رایگان و یا پولی باشند.
روش های دیگری هم وجود دارد که با یک سرچ ساده میتوان به آنها رسید که چون معمول نیستند ما از گفتن آنها خودداری میکنیم.
عملکرد
هواوی پی ۴۰ پرو از پردازنده مرکزی کایرین ۹۹۰ ۵G برای مرکز فرماندهی خود استفاده میکند. این پردازنده کمی سریعتر از نمونه معمولی آن است که فاقد ۵G است. پردازنده کایرین ۹۹۰ هشتهسته ای است که در کنار پردازنده گرافیکی شانزدههسته ای Mali-G76 وظیفه پردازش را در این گوشی عهده دار هستند.
هواوی P40 Pro دارای Performance Mode است که با فعال کردن آن، از حداکثر توان پردازشی استفاده میشود. که البته منتهی به مصرف باطری بیشتر میشود. در تست هایمان متوجه شدیم که فعال کردن آن فقط کمی عملکرد پردازنده گرافیکی بهتر میشود و در عملکرد پردازنده مرکزی تفاوتی ایجاد نمیکند.
نتیجه بدست آمده در تست بنچمارک تک هسته ای GeekBench 4.4 حاکی از آن است که هواوی پی ۴۰ پرو با کایرین ۹۹۰ خود عملکرد بهتری از اسنپدراگون ۸۵۵ دارد ولی کماکان از پردازنده هایی نظیر اسنپدراگون ۸۶۵ و اگزینوس ۹۹۰ عقب تر است. طبق معمول، آیفون ۱۱ پرو مکس رتبه اول را کسب کرده است که در زیر میبینید:

در تست بنچمارک چندهسته ای Geekbench 4.4، آیفون ۱۱ پرو مکس همچنان رتبه اول را در اختیار دارد. ولی پی ۴۰ پرو با جهش خود در بالای تمام اندرویدی ها بجز Oppo Find X2 که اسنپدراگون ۸۶۵ را در خود دارد قرار گرفته است. که تفاوت این دو گوشی بسیار کم است.

عملکرد گرافیکی این گوشی در حد یک پرچمدار است. پی ۴۰ پرو در تمامی بازی های سنگین عملکرد خیلی خوبی دارد.
در آخر، با نگاه انداختن به بنچمارک AnTuTu 8 که یک بنچمارک جامع است، متوجه می شویم که P40 Pro با کایرین ۹۹۰ ۵G خود به گلکسی اس ۲۰ اولترا با اگزینوس ۹۹۰ و وان پلاس ۷تی بسیار نزدیک است.

درکل، درست است که در نمودار ها رتبه اول و دوم را اِشغال نکردهاست ولی در استفاده در دنیای واقعی در حد یک پرچمدار قوی و غلدر است. مخصوصا با نرخ رفرش ۹۰ هرتز و سرعت خود.
دوربین و کیفیت عکس ها
دوربین هواوی P40 Pro که دوربین چهارگانه اولترا ویژن لیسا نام دارد، یک ماژول دوربین با نام تجملی است که پیشرفت هایی در زمینه عکاسی با موبایل به همراه دارد. این دوربین که از لحاظ تجربی به نسل قبلی یعنی پی۳۰ پرو شباهت دارد، دوربین معمولی واید، دوربین اولترا واید، دوربین زوم با لنز پریسکوپ و دوربین تشخیص عمق (ToF) را در خود جای دادهاست.
امسال هواوی برروی کیفیت دوربین گوشی خود بیشتر کار کرده است و جواب هم گرفتهاست. هر سه دوربین دارای رزولوشن بالاتری نسبت به نسل قبل هستند و از فیلتر رنگ جدید و لنز های بهتری استفاده میبرند.
دوربین اصلی “اولترا ویژن”، دارای سنسور ۵۰ مگاپیکسلی با فیلتر RYYB است. این سنسور از نظر اندازه فیزیکی از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی گلکسی اس ۲۰ اولترا بزرگ تر است. فاصله کانونی ۲۳ میلی متر و دهانه لنز f/1.9 از دیگر ویژگی های این دوربین است.
در فیلتر رنگ RYYB پیکسل های سبز با پیکسل های زرد جایگزین شده اند که باعث میشود سنسور دوربین ۴۰ درصد نور بیشتری را در مقایسه با فیلتر RGGB دریافت کند. در نتیجه کیفیت عکس بهتری را در محیط های کم نور شاهد خواهیم بود.

فوکوسِ خودکارِ دوربین هم بهتر شدهاست. نه تنها برای هر پیکسل یک ردیاب وجود دارد بلکه برای هر پیکسل ۸ عدد از آنها وظیفه ردیابی سوژه را بعهده دارند. در نتیجه سرعت فوکوس خودکار دوربین در واکنش به جزئیات بیشتر شدهاست. همچنین داشتن این ویژگی باعثمیشود تا فوکوس خودکار در نور کم هم سریعتر شود.
دوربین اولترا واید پی۴۰پرو نسبت به هواوی پی۳۰ پرو و میت ۳۰ پرو پیشرفت داشتهاست. این دوربین ۴۰ مگاپیکسلی به فیلتر RGGB مجهز است و عکس ها را با نسبت ابعاد ۳:۲ میگیرد.
دوربین تله فوتو هم از سنسور جدیدی بهره میبرد. یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی که در پشت گوشی نمایان نیست و تنها در انتهای لنز پریسکوپش قابل مشاهده است. نور های منعکس شده از تعدادی المنت اپتیکال عبور میکند تا به سنسور برسد. این سیستم دارای سیستم لرزشگیر هم میباشد. فاصله کانونی لنز پریسکوپ ۱۲۵ میلیمتر است و دهانه لنز f3/4 را اراپه میدهد. این لنز زوم ۵x اپتیکال را مهیا میکند.
دوربین چهارم یعنی دوربین ToF یک نوع دوربین تشخیص عمق است که به فوکوس خودکار و جداکردن سوژه از پس زمینه کمک میکند. مخصوصا هنگام پرتره گرفتن. صحبت از پرتره شد، باید بگوییم که هواوی از سنسور تشخیص رنگ عکس چندطیفی استفاده میکند که با استفاده از الگوریتم هایی مخصوص تعادل رنگ پرتره ها را بهبود میدهد.
دوربین سلفی هم بهبود یافته است که به دو عدد دوربین و فوکوس خودکار میتوان اشاره کرد.

دوربین اصلی جلوی گوشی یک سنسور ۳۲ مگاپیکسلی دارد که در پشت یک لنز ۲۶ میلیمتری جا خوشکردهاست. دهانه این لنز f/2.2 است و برای اولین بار فوکوس خودکار را هم بهمراه دارد. دوربین ToF هم به گرفتن سلفی های بوکهدار کمک میکند.
نرم افزار دوربین هواوی هم ویژگی های بسیاری دارد که میتوان برای مثال، به هوش مصنوعی آن اشاره کرد. یادگیری ماشین هواوی توانایی شناخت تنظیمات برای بالغ بر ۱۵۰۰ صحنه و محیط محتلف را دارد.
کیفیت عکس
بیایید نگاهی به عکسها بیاندازیم. این عکسها با دوربین اصلی گرفته شده است و با رزولوشن ۱۲.۵ ذخیره شده است. کیفیت عکس ها فوق العاده هستند. دامنه دینامیکی عکس خیلی خوب است، نویز قابل توجهی وجود ندارد و رنگ ها زنده هستند. البته شارپ بودن عکس ها زیادتر از حد معمولی است ولی طوری نیست که دیگر ویژگی ها را زیر سوال ببرد.

عکس گرفتن در رزولوشن ۵۰ مگاپیکسل هم ممکن است، ولی مزیت خاص دیگری بجز عکس های کمی واید تر نسبت به ۱۲ مگاپیکسل نصیبتان نمیشود. طبق تجربهما، عکاسی در رزولوشن ۵۰ مگاپیکسل قابل توجیه نیست و بیشتر باعث بیشتر شدن حجم عکس ها میشود. درکل، توانایی انتخاب آن قابل ستایش است.
عکس های عریضی که با دوربین اولترا واید میتوان گرفت به اندازه گوشی هایی مثل آیفون و گلکسیها عریض نیستند. ولی، همچنان عکس ها عالی هستند. جزئیات خارقالعاده است، دامنه دینامیکی چشمگیر است و رنگ ها دقیق هستند. البته باز هم شارپ بودن عکس ها زیادی است که قابل چشم پوشی است.

دوربین زوم ۱۲ مگاپیکسلی هم درخشان عمل میکند. عکس ها جزئیاتشان خیلی خوب است، نویز ها خیلی کم و شارپی مناسبی دارد. رنگ ها قوی هستند ولی همچنان کمی گرم هستند. که احتمالا برمیگردد به پردازش عکس ها.
زوم هایبرید که توانایی بزرگنمایی ۵ تا ۵۰ برابری را دارد هم قابل استفاده است. زوم بیشتر از ۱۰ برابر با استفاده از بزرگنمایی دیجیتال است که کیفیت خوبی دارند.
عکس هایی که در شب و با دوربین اصلی گرفته میشوند در حد یک پرچمدار واقعی است. جزئیات عالی است، نور ها متعادل هستند، رنگ ها خوب، نویز ها خیلی کم و شارپ بودن عکس ها هم چشمگیر است.

پرتره
عکس های پرتره با دوربین اصلی گرفته میشوند و قابلیت انتخاب از میان چند نوع افکت تار کردن پس زمینه هم وجود دارد. به لطف وجود دوربین تشخیص عمق تصویر، جداسازی سوژه از پس زمینه بسیار حرفه ای انجام میشود. عکس پایین یکی از بهترین پرتره هایی است که با دوربین موبایل گرفته شده است و ما دیده ایم. تُن متعادل رنگ ها و به اندازه کافی شارپ بودن از دیگر ویژگی های عکاسی پرتره با این دوربین است.

سلفی
دوربین اصلی سلفی ۳۲ مگاپیکسلی که نمونه آن را در پی۳۰ پرو و میت ۳۰ پرو هم دیده بودیم وظیفه گرفتن عکس های سلفی را بعهده دارد. همچنین به لطف وجود دوربین تشخیص عمق در جلو گوشی، قابلیت فوکوس خودکار هم بالاخره به دوربین سلفی گوشی های پرچمدار هواوی راه یافت.
کیفیت سلفی ها خیلیخوب است گرچه رزولوشن زیادی بالاست. سلفی ها جزئیات کافی دارند و کنتراست و رنگ ها عالی اند. دامنه دینامیکی عریض است. درکل با تشکر از قابلیت فوکوس خودکار کیفیت عکس ها خوشحالکننده است. دوربین تشخیص عمق هم کمک کرده است تا جداسازی سوژه از پسزمینه خیلی حرفه ایتر شود.

ثبت ویدئو
با هردو دوربین اولترا واید و دوربین معمولی هواوی پی۴۰ پرو میتوان ویدئو را با کیفیت ۴K و با ۶۰ فریم بر ثانیه ثبت کرد. ثبت ویدئو با دوربین تله فوتو در هردو کیفیت ۴K و ۱۰۸۰p امکان پذیر است ولی فقط تا ۳۰ فریم بر ثانیه را ثبت خواهد کرد. هواوی P40 Pro مجهز به ۳ میکروفن است و از قابلیت زوم صدا هم پشتیبانی میکند. به این معنی است که وقتی بزرگنمایی در ویدئو انجام میپذیرد، صدا هم تقویت میشود.
دوربین اصلی از تعداد زیادی حالت مختلف برای فیلم برداری بهره میبرد. حالت هایی مثل ویدئو بوکه، تایم لپس ۴K، اسلوموشن با ۷۶۸۰ فریم بر ثانیه، ویدئو دوگانه با دو دوربین همزمان و حالت دستی که میتوان تنظیمات مختلف را دستکاری کرد.
دوربین اصلی ویدئو هایی با کنتراست فوق العاده به ثبت میرساند. ویدئو های ۴K جزئیات زیادی را ثبت میکند. البته در ۶۰ فریم بر ثانیه شارپی ویدئو کمی افت میکند. دامنه دینامیکی هم خوب است و عریض، و رنگ ها هم دقیق هستند.
دوربین این گوشی در شب ویدئو های خیلی خوبی میگیرد. نور و سایه ها خوب حفاظت میشوند و نویز ها هم قابل دیدن نیستند. تصویر گرفته شده هم شارپ است.
جمع بندی
اگر کسی فکر میکند که کار هواوی بعد از تحریم شدن توسط گوگل تمام میشود کور خواندهاست. هواوی P40 Pro و Mate 30 Pro ثابت کردهاند که بدون گوگل هم میشود به زندگی ادامه داد.
البته که فقدان سرویس های گوگل حس میشود و مطمئنا سرویس های گوگل راهی را برای وارد شدن به گوشی های هواوی پیدا خواهند کرد. فروشگاه های سوم شخص اپلیکیشن درحال بهتر شدن هستند و میتوان به آنها دلبست. فروشگاههایی مثل بازار، مایکت و ایران اپس کمک خیلی خوبی برای کاربران در ایران خواهند بود.

سخت افزار این گوشی چشمگیر است و تمرکز ما باید برروی آن باشد نه برروی گوگل. این گوشی از صفجه نمایش فوق العاده ای بهره میبرد که رزولوشن حداکثری را با نرخ رفرش ۹۰ هرتز ارائه میدهد. پردازنده کایرین ۹۹۰ ۵G هم یکی از بهترین ها در بازار است.
توجه بیشتر باید به سمت دوربین Leica معطوف شود. هم سنسور ها و هم لنز ها و حتی الگوریتم های پردازشی بهتر شده اند و پیشرفت کرده اند. در همین حال، در جلوی گوشی هم دوربین سلفی را میبینیم که بالاخره فوکوس خودکار را با خود دارد.
شاید بخواهید آن را بخوانید:
- نقد و بررسی سامسونگ گلکسی اس ۲۰ پلاس
- نقد و بررسی سامسونگ گلکسی اس ۲۰ اولترا
- نقد و بررسی هواوی پی ۳۰ پرو
- نقد و بررسی آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس
نقاط مثبت
- طراحی چشمنواز و انحنادار، ضدآب بودن
- نرخ رفرش ۹۰ هرتز
- عملکرد برازنده یک پرچمدار
- عمر باطری قابل اتکا و شارژر سریع
- کیفیت فوق العاده عکس ها در روز و شب
- سلفی های بینظیر
- کیفیت عالی ویدئو ها در ۳۰ فریم بر ثانیه، لرزشگیر عالی
- امکانات ارتباطی خوب
نقاط منفی
- فقط nanoSD را پشتیبانی میکند.
- نبود سرویس های گوگل
- حالت شب در عکس ها آنچنان انقلابی نیست.
- ویدپو های ۴K با ۶۰ فریم بر ثانیه کمی ناامید کننده اند.
منبع: GsmArena
۲ دیدگاه روشن نقد و بررسی هواوی P40 Pro – پی ۴۰ پرو
پینگبک: نقد و بررسی iPhone 11 Pro و iPhone 11 Pro Max | مسترربات ()
پینگبک: نقد و بررسی سامسونگ Galaxy S20 Ultra - اس ۲۰ اولترا | مسترربات ()