معمولا بهترین گوشی ها، همانهایی هستند که بهترین دوربینها را در درون خود جای داده اند. اکثرا هم گوشی های پرچمدار در این دسته قرار میگیرند. گوشیهایی مثل گلکسیها و آیفونها معمولا بهترین کیفیت عکس را تحویل میدهند. گوشیهای بالارده هواوی هم جدیدا وارد این مسابقه شدهاند. در این میان گوشیهای میانرده از نظر نرمافزاری کمی ضعیف عمل کردهاند. در گذشته پیکسل های گوگل بعنوان بهترین گوشی از نظر دوربین پیشنهادی آسان بود که گوگل در نسل چهارم پیکسل کمی ما را کمی ناامید کرد.
برای همین ما در مسترربات گوشیهایی که بهترین عملکرد دوربین را داشتهاند لیست کرده ایم تا کاربران بتوانند گوشی مناسب خود را پیدا کنند.
سامسونگ گلکسی اس ۲۰ اولترا ۵جی

نقاط مثبت:
- سنسور دوربین اصلی به دلیل بزرگ بودن، مقدار زیادی نور را جذب میکند. تکنولوژی ترکیب کردن ۹ پیکسل به ۱ پیکسل هم در زمینه کم کردن نویز کمک میکند.
- دارای بزرگترین سنسور دوربین تلهفوتو.
- توانایی ثبت ویدئو با کیفیت ۸K
نقاط منفی:
- قیمت بسیار بالای گوشی
- دوربین اولترا واید فاقد فوکوس خودکار است.
- زوم ۱۰۰ برابری صرفا جنبه تبلیغاتی دارد.
اگرچه در روزها و ماههای اخیر صحبت از کیفیت بد و مشکل در دوربین این گوشی در رسانه ها زیاد بود. ولی گوشی گلکسی اس ۲۰ اولترا از مجموعه سختافزار قدرتمندی استفاده میکند که نتایج جذاب و تماشایی را برای کاربر به همراه میآورد. سنسور بزرگ در دوربین اصلی و در دوربین تله فوتو نور را به چالش میکشد و دوربین تلهفوتو قابلیت این را دارد که اجسام دور را نزدیکتر نشان دهد. البته اگر کیفیت عکس قابلقبول میخواهید تا ۴ یا ۵ برابر زوم کیفیت عکسها خوب است و زوم ۱۰ برابری هم قابل تحمل است. اما زوم ۱۰۰ برابری نه.
ویدئو های ثبتشده با این گوشی هم تماشایی هستند، مخصوصا در نور کم و حتی در تاریکی. قابلیت ثبت ویدئو با کیفیت ۸K هم قابلتوجه است. البته اگر این ویژگی را در نور روز امتحان کنید بهتر است.
دوربین اولترا واید این گوشی هم کمی ما را برای اینکه فاقد فوکوس خودکار است ناامید کرد. با اینکه رقبای اس ۲۰ اولترا به دوربین اولترا واید دارای فوکوس خودکار مجهر هستند این گوشی از داشتن آن عاجز است. شاید سامسونگ میخواهد این ویژگی را در گوشی نوت ۲۰ تعبیه کند.
شیائومی می نوت ۱۰

نقاط مثبت:
- دوربین همهکاره ۵ گانه(دو دوربین تله فوتو)
- دوربین اصلی با رزولوشن بالای ۱۰۸ مگاپیکسلی. همانند گلکسی اس ۲۰ اولترا
- دوربین اولترا واید از فوکوس خودکار بهره میبرد
- بیشترین تعداد دوربین با توجه به قیمت گوشی را داراست.
نقاط منفی:
- پردازنده میانرده (البته قوی است)
- کیفیت ثبت ویدئو غیرقابل ستایش است.
- دوربین سلفی فاقد فوکوس خودکار است.
گوشی می نوت ۱۰ از کمپانی شیائومی دارای تعداد زیادی امکانات خارقالعاده و جذاب در دوربین خود است. این گوشی تا قبل از معرفی گلکسی اس ۲۰ اولترا دارای بزرگترین سنسور هم از نظر اندازه و هم از نظر رزولوشن در بازار بود. این گوشی از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی سامسونگ بهره میبرد که عکسهایی با کیفیت ۲۷ مگاپیکسل را به ما تحویل میدهد.
ویژگی های جذاب دوربین این گوشی به اینها ختم نمیشود. این گوشی دارای دو عدد دوربین تلهفوتو است که زوم ۲ برابری و ۵ برابری را ارائه میدهد. علاوه بر این، دوربین اولترا واید می نوت ۱۰ دارای قابلیت فوکوس خودکار است. این گوشی از یک عدد دوربین ۲ مگاپیکسلی هم برای گرفتن عکس ها کلوز آپ بهره میبرد.
البته باید حواسمان باشد که هرچه کیفیت عکس ها در این گوشی عالی است، کیفیت ثبت ویدئو آنچنان شما را هیجانزده نخواهد کرد. همچنین باور ما این است که دوربین سلفی گوشی های میانرده متمایل به بالارده باید فوکوس خودکار داشته باشند که می نوت ۱۰ فاقد آن است.
اپل آیفون ۱۱ پرو

نقاط مثبت:
- دارای یکی از پیشرفتهترین HDR خودکار
- بهترین دوربین از نظر کیفیت ثبت ویدئو
نقاط منفی:
- قیمت خیلی زیاد گوشی
- بازتولید رنگ ها کمی کِدِر است.
- دوربین زوم حداکثر بزرگنمایی ۲ برابری دارد.
- دوربین سلفی فاقد فوکوس خودکار است.
- دوربین اولترا واید فاقد فوکوس خودکار است.
اگر بخواهیم بهترین گوشی از نظر کیفیت ثبت ویدئو را انتخاب کنیم قطعا آن گوشی آیفون ۱۱ پرو خواهد بود. این گوشی توانایی دارد تا با هر نوعی از روزولشن و با هر نرخ فریمی ویدئو ضبط کند. این گوشی این کار را با هر سه دوربین خود و حتی به طور همزمان انجام میدهد. این گوشی همچنین از یکی از روان ترین و بهترین لرزشگیر های موجود در بازار موبایل بهره میبرد.
ویژگی Smart HDR یک ویژگی فوقالعاده است که همراه با ویژگی Deep Fusion موجود در اپلیکیشن دوربین اعث میشوند تا عکس های بهتری را با موبایل خود بگیرید.
باوجود ویژگی های خوب و متعدد، اگر دوربین سلفی و اولترا وایدِ آیفون ۱۱ پرو دارای فوکوس خودکار بود ما را خوشحالتر میکرد.
وانپلاس ۷تی پرو

نقاط مثبت:
- بزرگنمایی ۳ برابری اپتیکل
- قابلیت فوکوس خودکار در دوربین اولترا واید
نقاط منفی:
- دوربین سلفی فاقد فوکوس خودکار است.
در زمان نوشتن این مقاله گوشی وانپلاس ۸ پرو معرفیشده است اما با وجود قیمت بالای آن نسبت به این گوشی و ارزش کمتری که در مورد دوربین نسبت به قیمت آن به ما میدهد تصمیم گرفتیم کماکان گوشی وانپلاس ۷تی پرو را در این لیست قرار دهیم.
وانپلاس ۷تی پرو دارای یک عدد دوربین تلهفوتو با زوم ۳ برابری است که قدرت زوم کمتری را نسبت به دوربین پریسکوپ هایی که در همان زمان برروی گوشی های دیگر تعبیه میشدند را دارد. اما کماکان قدرت زوم آن بیشتر از آیفون ۱۱ پرو و گلکسی نوت ۱۰ است. دوربین اولترا واید این گوشی دارای فوکوس خودکار است و وقتی قابلیت عکاسی کلوز آپ را هم اضافه کنیم لیستی از ویژگی هایی که این گوشی دارد و آیفون ۱۱ پرو و نوت ۱۰ ندارند ساخته میشود. دوربین سلفی این گوشی فاقد فوکوس خودکار است و دلیل آن هم وجود مکانیزم پاپآپ برای دوربین است.
هواوی پی ۳۰ پرو

نقاط مثبت:
- دوربین تله با لنز پریسکوپ بزرگنمایی ۵ برابری را ارائه میدهند.
- دوربین اولترا واید قابلیت فوکوس خودکار را دارد.
- تقریبا نصف پی۴۰ پرو قیمت دارد.
- برخلاف پی۴۰ پرو از سرویس های گوگل پشتیبانی میکند.
نقاط منفی:
- دوربین سلفی فاقد فوکوس خودکار است.
- کیفیت ثبت ویدئو در مقایسه با رقبا حرفی برای گفتن ندارد.
- دوربین گلکسی اس ۲۰ اولترا در نور کم بهتر عمل میکند.
تقریبا یکسال از زمان معرفی هواوی پی۳۰ پرو میگذرد. این گوشی دارای دوربین زوم پریسکوپ تلهفوتو با زوم ۵ برابری است که در زمان خودش از پیشتازان بود. حتی در زمان حال هم یکی از معدود گوشی هایی که بزرگنمایی اینچنینی دارد. دوربین اولترا واید این گوشی هم قابلیت فوکوس خودکار دارد.
این گوشی هم همچون دیگر گوشی های هواوی ( بجز هواوی پی۴۰ پرو) در زمینه ثبت ویدئو کمی ضعیف عمل میکند. و بر خلاف نسل جدیدش یعنی هواوی پی۴۰ پرو، دوربین سلفی اش فاقد فوکوس خودکار است که البته به نصف بودن قیمت آن نسبت به هواوی پی۴۰ پرو ارزش خرید دارد.
هواوی پی۴۰ پرو

نقاط مثبت:
- همه ی دوربین های این گوشی عملکرد عالی ای در اکثر زمینهها دارند.
- دوربین پریسکوپ با زوم ۵ برابری
- سلفی پرتره های بسیار زیبا به لطف وجود سنسور تشخیص عمق در جلوی گوشی
- کیفیت ثبت ویدئو عالی در ۳۰ فریم بر ثانیه، لرزشگیر عالی
نقاط منفی:
- حالت شب هنگام عکس گرفتن آنچنان پیشرفتی نداشته است.
- ثبت ویدئو با کیفیت ۴K در ۶۰ فریم بر ثانیه ناامید کننده است.
- عدم پیشتیبانی از سرویس های گوگل.
درست است که هواوی پی۴۰ پرو از سرویس های گوگل پشتیبانی نمیکند ولی این گوشی یکی از بهترین گوشیهای بازار است. یک عدد دوربین پریکسوپ تلهفوتو با زوم ۵ برابری در کنار یک عدد سنسور بزرگ در دوربین اصلی و دوربین اولترا واید ویژگی های ماژول دوربین این گوشی هستند. مهمتر از اینها، وجود سنسور فوکوس خودکار در کنار دوربین سلفی باعث میشود تا پرتره های زیبایی با این گوشی گرفتهشود. در کل ایرادی در بخش کیفیت عکس های هیچکدام از دوربین های این گوشی وارد نیست.
برخلاف دیگر گوشیهای هواوی، کیفیت ثبت ویدئو با دوربین این گوشی عالی است. البته نه در مورد ثبت ویدئو با کیفیت ۴K و با نرخ فریم ۶۰ که ناامیدکننده است. کیفیت ویدئو در هنگام صبط در ۳۹ فریم بر ثانیه عالی است و لرزشگیر هم فوقالعاده است.
گوگل پیکسل ۴ ایکس ال

نقاط مثبت:
- کیفیت عکسها شبیه آنچیزی است که از گوشی های پیکسل گوگل دیده بودیم.
نقاط منفی:
- دوربین تلهفوتو حداکثر بزرگنمایی اپیتیکال ۲ برابری دارد.
- نبود دوربین اولترا واید
- دوربین سلفی فاقد فوکوس خودکار است.
- قیمت بالای این گوشی.
- مشکلات سختافزاری در گوشی.
و در آخر هم گوشی پیکسل ۴ قرار دارد که معمولا پیشنهاد سرراست اکثر کسانیست که به شما گوشی ای با دوربین خوب معرفی میکنند. گوگل در مدلی که امسال معرفی شد کمی در زمینه تجهیزات خساست به خرج داده است. این گوشی فاقد دوربین اولترا واید است و دوربین تلهفوتو زوم ۲ برابری دارد. که کمتر از آنچیزی است که در گوشی پی۳۰ پرو و یا وانپلاس ۷ تی پرو نسیبتان میشود.
منبع: GsmArena